Alle 12 stjernetegn i astrologi: dato, betydning og mye mer (2020)

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alt du trenger å vite om stjernetegn. Klikk på hvert stjernetegn for en detaljert beskrivelse, eller les mer om hva stjernetegn betyr i artikkelen under.

Tyren
20. april - 20. mai
Tvilling
21. mai - 20. juni
Krepsen
21. jun – 22. jul
Løven
23. jul - 22. aug
Jomfruen
22. aug - 21. sep
Vekten
23. sep - 22. okt
Skorpionen
23. okt - 21. nov
Skytten
22. nov - 21. des
Steinbukken
22. des - 19. jan
Vannmannen
20. jan - 18. feb
Fiskene
19. feb - 20. mar
Væren
21. mar - 19. apr

Målet med denne artikkelen er å fortelle deg alt du trenger å vite om stjernetegn, så la oss bare hoppe i det.

Det finnes totalt 12 stjernetegn i astrologien. 

Hvert stjernetegn har sine egne styrker og svakheter, sine egne spesifikke egenskaper, ønsker og holdning til livet og mennesker. Astrologi kan ved hjelp av disse tegnene gi oss et glimt av en persons grunnleggende egenskaper, preferanser, stryker, mangler og frykt. 


12 stjernetegn: Betydning og mening

Dyrekretsen representerer sirkelen av 12 divisjoner, en for hvert trinn på solens vei rundt jorden. Disse divisjonene er kjent som stjernetegn. Begrepet dyrekretsen kommer fra det latinske ordet zōdiacus - som betyr "dyresirkel". Her er en kort introduksjon til hvert stjernetegn.

Her har du en oversikt over alle de 12 stjernetegnene.


Stjernetegn væren

Mennesker født mellom datoene 21. mars til 19. april tilhører Væren. Personer med dette stjernetegnet anses ofte som rasjonelle og tilpasningsdyktige. Alt dette er ytterligere forklart med dets stjernetegn-element, som er ild. Folk i dette tegnet har en fordel i å se ting klart og handle riktig i tide. Ofte sparer det dem bryet med å falle for feil mennesker og andre feller. 


Stjernetegn tyren

Fra 20. april til 20. mai på kalenderen, hersker stjernetegnet tyren. Det blir oftest vist og avbildet med oksens tegn, og det er akkurat hvordan personligheten til folket er. De er generelt smarte, men tenker ikke alltid to ganger før de tar noen avgjørelser. Deres stjernetegn-element er jord, som gir dem personlighetstrekk å være bosetter. Disse menneskene liker rutiner og å ha ting på stell.


Stjernetegn tvilling

Tvilling er det sanne tegnet på kommunikasjon, ettersom personer i dette stjernetegnet kjenner kunsten å kommunisere med alle slags mennesker. Mennesker født mellom 21. mai og 20. juni er Tvilling. Med kommunikasjon som sitt primære våpen, kan de bokstavelig talt ta på seg alle slags utfordringer i livet sitt, da tunga deres kan hjelpe dem å gli ut av alle slags klebrige situasjoner. Deres dyrekretselement er luft, som betyr frihet og det å oppleve nye ting. Dette kan ofte ta dem med på nye eventyr, ettersom de aldri tenker seg om før de går på noe nytt som livet gir dem.


Stjernetegn krepsen

Stjernetegnet til kreft, som tilhører dyrekretsen av vann, dekker datoene 21. juni til 22. juli . Elementet av vann spiller en veldig viktig rolle her, da det gjør dette stjernetegnet til et av de mest fleksible. Akkurat som vann kan ha form av en hvilken som helst beholder det settes i; disse menneskene kan tilpasse seg enhver situasjon de blir satt på.


Det er derfor det egentlig ikke betyr noe hva slags levekår de har eller hvilke fasiliteter de får på et sted; de kan inngå fred med alt livet kaster på dem. Deres styrende planet er månen.


Stjernetegn løven

Leo snakker om ren og rå energi . De utstråler det dag og natt, og derfor kan enhver oppgave de er betrodd, være sikre på at de vil få det gjort i tide. Folk som er født mellom 23. juli og 22. august er de som tilhører dette tegnet.


Energien som dette utstråler er også tydelig av Leo dyrekretselement, som er ild. Det sies ofte at disse menneskene ikke en gang trenger noen besluttsomhet eller overbevisning for å få gjort oppgaver fordi deres rå energi er nok til å få det gjort før de trenger motivasjonen til å sparke inn og få dem til å gjøre ting.


Stjernetegn løven

Følelser er det som definerer et Jomfrustjernetegn . Den eksisterer på datoene som starter fra 23. august og slutter 22. september. Stjernetegnelementet som styrer det grunnleggende livsmønsteret til mennesker som tilhører Jomfruens tegn er jord. Som vi også nevnte på forhånd, favoriserer tegn som tilhører jordelementet en viss varighet i livet. De liker å slå seg ned og forakte å vandre rundt på jakt etter livets formål. Dette er grunnen til at deres tidligste mål alltid er å finne meningen og hensikten med livet og umiddelbart nøye seg med det. De mener at det å løpe konstant ikke er det livet er ment for.


Stjernetegn vekten

23. september til 22. oktober er tiden som er reservert for stjernetegnet på Vekten i kalenderen. Symbolet tildelt dette tegnet er balanserende skalaer, og de representerer virkelig den faktiske naturen til en Libra-person. Hele livet kan en Libra-person bli misforstått for sine handlinger og kan bli merket som uærlig eller til og med mistroisk.


Sannheten bak dette er imidlertid at de bare prøver å finne en balanse mellom to motstridende grupper av mennesker fordi de ser ut til å finne tjeneste hos alle slags mennesker og lett kan få kontakt med dem. Deres styrende planet er Venus, som kan hjelpe dem mye i forhold og kjærlighet.


Stjernetegn skorpionen

Hvis det er et dyrekretsen som er lojal og vet den sanne verdien av vennskap, er det stjernetegnet til Skorpionen . Mennesker født mellom 23. oktober og 21. november tilhører dette stjernetegnet. De tilhører vannelementet, som favoriserer å være fleksibel og tilpasningsdyktig. Det viser også at en skorpion person kan lage et sted for seg selv i enhver situasjon og gli ut av noe ved å lage sin egen vei, akkurat som vann gjør det. Det er en iboende egenskap av rennende vann at den gjør sin egen vei, og akkurat slik gjør stjernetegnet til Skorpionen det også.


Stjernetegn skytten

Å være den niende på listen over astrologiske tegn, er Skytten et stjernetegn som eksisterer i dyrekretsen fra 22. november til 21. desember. Generelt, hvis man ser på trenden, er Skyttens mennesker veldig kreative når det gjelder musikk. Mange populære musikere tilhører for tiden også tegn på Skytten. Stjernetegnet til Skytten tilhører dyrekretsen av ild, som snakker om energi og kraft. Disse menneskene vet at den eneste veien videre er å skyve rett gjennom, og de får mest mulig ut av det. Den herskende planeten til Skytten er Jupiter.


Stjernetegn steinbukken

Steinbukken er et tegn som starter 22. desember i den kristne kalenderen og slutter 19. januar. Dens styrende element er jorden. Dette kan fortelle oss mye om dette stjernetegnet. For det første favoriserer folket som tilhører Steinbukken permanent i livet og vil bosette seg før alle andre. De anser ikke å vandre og oppdage verden som en veldig god eller verdig aktivitet.


I tillegg til det er personligheten til en Steinbukken-person slik at de favoriserer rasjonalitet fremfor alle andre slags impulser. Dette får dem ofte ut av trøbbel fordi de er klare og tenker gjennom ting før de gjør noen handlinger.


Stjernetegn vannmannen

Mennesker født mellom 20. januar og 18. februar tilhører Vannmannen . Disse menneskene har en tendens til å være all-stars, og gode på alt de legger hendene i. Hvis man prøver å analysere den tekniske siden av dette, er elementet som Vannmannen tilhører luftens, som oppfordrer folket til å prøve ut nye ting hver eneste dag. De vekkes av nyere eventyr, og dette lar dem enkelt oppdage hva deres sanne lidenskap er. Den herskende planeten til Vannmannen er Uranus, og gir alt veiledning, mens steinen som er heldig for dette stjernetegnet er hematitt.


Stjernetegn fiskene

Det siste tegnet i denne listen er Fiskene . Det markerer slutten på kalenderen ved å gjøre krav på stedet fra 19. februar til 20. mars. Folk som er født innen denne tidsperioden er kjent for å være veldig fleksible og lette å gå i alle slags situasjoner. Slike mennesker vet at verden er et stadig utviklende scenario, og at de trenger å endre seg med det hvis de trenger å overleve.


Når det er sagt, styres fisketegnet av planeten Neptun, som videreutvikler disse vanene. Elementet som dette stjernetegnet tilhører er vann, som igjen signaliserer den fleksible og tilpasningsdyktige naturen til disse menneskene.


Nytt 13. stjernetegn?

Moderne astronomi registrerer 88 konstellasjoner som dekker den sørlige og nordlige halvkule av himmelen vår. 13 av disse konstellasjonene krysser eller berører ekliptikken - banen til solens tilsynelatende sti over himmelen sett fra jorden.


Disse inkluderer konstellasjonene som inspirerte navnene til de 12 stjernetegnene pluss et trettende - Ophiuchus-tegn (Oaf-ih-YOU-kus).


Vestlig astrologi , med sine 12 tilknyttede stjernetegn, er et statisk, modellert system som IKKE er basert på konstellasjonene selv, men på årstidens hjul som også gir dyrekretsen deres personligheter. Ideen om det "savnede", trettende tegn er ikke noe nytt.


Er Ophiuchus det nye trettende dyrekretsen?

Nei. I astrologiske termer ville det bare være meningsfylt hvis tropisk (vestlig) astrologi fremdeles var bundet til stjernebildene. Det er ikke det, og stjernetegnet ditt står fremdeles, både som det er og hvor det er, basert på prinsippet og i henhold til systemet det ble først beskrevet på.

Datoer og planeter for alle 12 stjernetegn

Lurer du på datoene for hvert stjernetegn? Her har du svaret:

Væren 21. mars - 19. april

Tyren 20. april - 20. mai

Tvillingene 21. mai - 20. juni

Kreps Jun 21 – Jul 22

Løven Jul 23 – Aug 22

Jomfruen 22. august - 21. september

bøker 23. september - 22. oktober

Skorpionen 23. oktober - 21. nov

Skytten 22. nov - 21. des

Steinbukken 22. des - 19. jan

Vannmannen 20. jan - 18. feb

Fiskene 19. feb - 20. mars


Astrologiske elementer for hvert stjernetegn

Hvert av de 12 stjernetegnene tilhører et av de fire astrologiske elementene - luft, ild, vann og jord. 

Disse elementene representerer en viktig type energi som virker i hver enkelt av oss. Astrologi har som mål å hjelpe oss å fokusere disse energiene på det positive, og å få en bedre forståelse av vårt potensiale. De skal også hjelpe oss å håndtere vanskelige og negative perioder i livet.

Disse fire elementene hjelper også til med å beskrive de unike personlighetstypene knyttet til astrologiske tegn. 

Men hva betyr egentlige disse fire elementene for meg, og hvordan oppfører de seg? La oss ta et dypdykk.


Stjernetegn i element: Luft

Stjernetegn som hører inn under luft er mennesker som  er rasjonelle, sosiale og viser stor kjærlighet i kommunikasjon og relasjoner med andre mennesker. De er tenkere, vennlige, intellektuelle, kommunikative og analytiske. De elsker filosofiske diskusjoner, sosiale sammenkomster og gode bøker. De liker å gi råd, men de kan også være veldig overfladiske. Lufttegnene er: Tvillingene, Vekten og Vannmannen.Stjernetegn i element: Vann

Stjernetegn som hører inn under vann er mennesker som er svært emosjonelle og ultra-sensitive. De er svært intuitive, og de kan være like mystiske som selve havet. Vann-elementet elsker dype samtaler og intimitet. De gjør sjelden noe dumt og er alltid der for å støtte sine nærmeste. Vanntegnene er: Krepsen, Skorpionen og Fiskene.


Stjernetegn i element: Ild

Stjernetegn som hører inn under ild er mennesker som er tendens til å være lidenskapelig, dynamisk, og med et stort temperament. De blir fort sinte, men de tilgir også lett. De er eventyrere med enorm energi. De er fysisk veldig sterke og er en kilde til inspirasjon for andre. Ild-elementene er intelligente, selvbevisste, kreative og idealistiske mennesker, alltid klare til handling. Ild-tegnene er: Væren, Løven og Skytten.


Stjernetegn i element: Jord

Stjernetegn som hører inn under jord er mennesker som er  “jordet” og de som bringer oss ned til jorden. De er stort sett konservative og realistiske, men de kan også være veldig emosjonelle. De er knyttet til vår materielle virkelighet og kan fristes av materielle goder. De er praktiske, lojale og stabile, og de holder fast ved sitt folk gjennom vanskelige tider. Jordtegnene er: Tyren, Jomfruen og Steinbukken.


Stjernetegn og kompatibilitet i kjærlighet

Det er ingen inkompatible stjernetegnen tegn i astrologi, noe som betyr at to tegn er mer eller mindre kompatible. To personer hvis stjernetegnenes tegn er svært kompatible, kommer veldig lett overens fordi de har samme bølgelengde. Men folk hvis stjernetegnen er mindre kompatible, må være mer tålmodige og taktfulle for å oppnå et lykkelig og harmonisk forhold.


Som vi alle vet, tilhører stjernetegn fire elementer:


Ild: Væren, Leo, Skytten

Jord: Tyren, Jomfruen, Steinbukken

Luft: Tvillingene, Vekten, Vannmannen

Vann: Krepsen, Skorpionen, Fiskene


Tegn som har samme element er naturlig kompatible fordi de forstår hverandre best, og i tillegg er luft svært kompatibelt med ild, og vann er svært kompatibelt med jorden. Den sterkeste tiltrekningen forventes i motsatte tegn, og deres potensial er alltid stort. Synastri er en gren av astrologi hvor to fødselsdiagrammer sammenlignes for å bestemme kvaliteten på kjærlighetsforbindelsene mellom stjernetegnen. Synastry eller et relasjonshoroskop kan være et nyttig verktøy for partnere som vil vite styrker og svakheter i forholdet deres. Sammenligning av tegn kan også bidra til å få en bedre forståelse av partneren, noe som vil resultere i et bedre forhold.